What is the full form of HP?| HP ka full Form In Hindi

What is the full form of HP?

Word HP stands for Hewlett-Packard.

Hp ka Full form hota hai Hewlett-Packard.

Hp full name is Hewlett-Packard And the company HP was founded on January 1, 1939, by William Hewlett and Dave Packard two recent electrical-engineering graduates of Stanford University. That is an American MNC IT company. HP is famous worldwide for its computers and laptops business.

Full form of Hp

Personally, I love HP laptops and computers. HP have a lot more products like HP printers, mouse, keyboards and much more. Meg Whitman is the CEO of HP (Hewlett-Packard). HP logo is in a Lower case Check the below png logo of hp.

HP new innovations 2021

HP unleashes breakthrough PC experiences for creating, collaborating, and connecting wherever you are; Powerful AI advancements, selfie display lighting, and design innovations developed for today’s hybrid world.

Other HP Full Forms

One another Famous Full form of Hp is Hindustan Petroleum that is an Indian state-owned oil and natural gas company.

Horsepower: Horsepower is another full form of Hp

QuestionsFull Forms
Q1. HP full form in Company name.Answer: Hewlett-Packard, Hindustan Petroleum
Q2. HP full form in Measurement Unit. Answer: Horsepower
Q3. HP full form in Indian State. Answer: Himachal Pradesh
Q4. HP full form in Indian Railways. Answer: Physically Handicapped Quota, HARIPUR
Q5. HP full form in File Type. Answer: Thor Database Primary Hash File, plotters Printout File
Q6. HP full form in Electronics. Answer: High Power, High Purity
Q7. HP full form in Messaging. Answer: How Perfect
Q8. HP full form in Accounts and Finance. Answer: High Price, Half Paid, Hire Purchase
Q9. HP full form in Space Science. Answer: Handling Procedure, High Pressure
Q10. HP full form in Measurement Unit. Answer: Horse Power, Half Pint
Q11. HP full form in Job Title. Answer: High Performance
Q1. HP full form in Computer Hardware. Answer: Horrible Products, Hot Plug
Q1. HP full form in Maths. Answer: Harmonic Progression
Q1. HP full form in Earth Science. Answer: Highest Point
Q1. HP full form in Sports. Answer: Hit Points, Hand Pick, Health Points
Q1. HP full form in Military and Defence. Answer: Hunter’s Point, Hide Position, Half Pitch

Things About HP

  • HP entered the computer market with the HP 2116A in 1966.
  • HP introduced an HP-35 hand-held calculator and several computers in 1970.
  • By the end of the1980, they had a full range of computing equipment from large scientific machines to personal computers and peripherals.

About The Article

In this article, we have posted a full form of word hp.

More Posts Related to the Full Form

What is The COMPUTER Full Form

What is the full form of PG?

2 thoughts on “What is the full form of HP?| HP ka full Form In Hindi”

  1. Pingback: What is the full form of TLD? - w13school

  2. Pingback: What is the full form of ATKT? - w13school

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *